2016. március 24., csütörtök

TÉNYLEG NEM SZÓL SENKI ORBÁNNAK: HALOTTAKBÓL NEM HÚZUNK POLITIKAI HASZNOT

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.03.24.


Szerda reggel, egy nappal a 34 halálos áldozatot követelő Brüsszeli terrormerényletek után, Orbán Viktor utasította Pintér Sándort, vegyenek elő minden kormánypárti (!) tervezetet, amely szerintük a terrorizmus elleni küzdelmet szolgálja, így a hatodik alaptörvénymódosítást is.

Az a szándék természetes és érthető, hogy egy ilyen terrortámadás után az állam megerősítse a polgárok védelmét. Az a mondat amely szerint Orbán többet költene a titkosszolgálatok munkájára, és Európa élvonalába vezényelné a magyar titkosszolgálatot, is üdvözlendő. (Persze, ha ez tényleg szakmai munkára megy, és nem mondjuk a TEK szolgálati wellness-üdülésére, mint szeptemberben a szerb határon; és a terrorizmus elleni harcot nem propagadnának, hanem valós munkának értékeljük a kijelentésben.)

Viszont a hatodik alaptörvénymódosítás elővétele felháborító lépés, és hazánk biztonságát a jelenlegi formájában nem szolgálja, csupán a Fidesz túlhatalmát. Ha még emlékszünk a hatodik alaptörvénymódosítás kontroll nélküli teljhatalmat adna a Fidesznek. Maga a kormány döntene egy terror-vészhelyzet bevezetéséről, ezt senki nem írhatná felül; rendeleti kormányzást tenne lehetővé, a média elhallgattatását, a civil szervezetek betiltását, az internet lekapcsolását. Nem ezzekkel az eszközökkel kell és lehet megelőzni a terrort, nem a szabadság és a demokrácia feladásával, azaz épp azzal, amit a terroristák akarnak...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.