2016. március 25., péntek

TUTI BIZNISZ. GYAKORLATI TANÁCSOK, HOGY VÉDEKEZZ AZ ÁTVERÉS ELLEN!

IFL, AZ ŐSZINTE GAZDASÁG
Szerző: Szarvas Norbert
2016.03.24.


Egy vállalkozói szakmai csoportba bekerült egy újabb csuda lehetőség. Sajnos három szakmai kérdésem után törölte a hírdető a bejegyzését, mert nem tudott választ adni. Mivel még mindig folyamatosan dőlnek be emberek az átveréseknek, így át kell beszélnünk, hogy mire figyelj, ha szembe jön veled a legújabb szuper pénzügyi r lehetőség, amibe csak be kell szállnod. Nem tagadom, hogy vannak remek lehetőségek, viszont a legtöbb átverés. Átverés, mert nem azon a kockázati szinten mutatják be a történetet, mint amit te gondolsz erről az egészről. Ez olyan, mintha azt mondanák, hogy biztonsági öv nélkül utazz autóban sík terepen, miközben a valóságban hegyi szakaszon száguldoztok. Nagyon más...
Mi a garancia a pénzedre?
Nem tudom bemásolni a szöveget, mert törölte magát a harmadik kérdésem után. Így emlékezetből mondom, de a szokásos kompetencia bullshitet (pl kommunikatív, jó kiállás, magas kereset) kihagyom. A lényeg, hogy egy nemzetközi cég keresi igazgatóságát nemesfém és egyéb nagy értékű ingóság értékesítésére.

Sokadik kérdezésemre sem kaptam meg a választ a garanciáról. A magyar emberek pénzügyileg nagyon buták. Be kell látnunk, hogy hozott anyagból dolgozunk. Így el kell fogadnunk, hogy az átlagos magyar ember számára a garancia azt jelenti, hogy az adott cég "európai igazgatója" a képedbe mondja: "tuti üzlet. nincsen esély a bukásra". És ezzel így rendben van minden.

A garancia nem ezt jelenti.
ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.