2016. március 25., péntek

UGOCSA NON CORONAT

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.03.24.


A latin kifejezés azt jelenti, hogy Ugocsa nem koronáz.
1527-ben írta ezt Ugocsa vármegye, mikor I. Ferdinánd koronázására invitálták a vármegyéket.
Hát, nem cifrázták, ami azt illeti - ha jobban utánakutatnának, valószínűleg megtalálnák Orbán valamelyik ősét Ugocsában...
Magyarország legkisebb vármegyéjének önérzete fordítottan volt arányos jelentőségével - Orbán tekintetében ma sincs ez másként.
A szöveg viszont megmaradt a mai napig, mint a bolha köhögésének szinonímája.
A politika iránt érdeklődő ember csak néz, mint Rozi a moziban, hogy mekkora hisztériát csap viktátorunk a menekültek körül, és ehhez talál magának partnereket is, akik egymásra és rá is rálicitálnak emeletes baromságaikkal.

Legutóbb Don Pintér volt olyan kedves kifejteni, hogy a brüsszeli merényletben olyan személyek érintettek, akik a zöldhatáron jöttek át, - aztán, maga is érezve tán, hogy ezt azért túltolta, korrigált: a támadásban migránscsaládban születettek vettek részt.
Már csak az hiányzott, hogy kijelentse, ki kell őket irtani, hetediziglen.

Nomármost egy ilyen megállapítás jogszabályba ütközik, konkrétan a közösség elleni uszítás (BTK 332.§) bűncselekménye valósul meg, büntetési tétele alapesetben három év, kár, hogy ez a jogszabály kormányzati politikusokra láthatólag nem vonatkozik.
Ha vonatkozna, a komplett kormány a fenekére szorított kézzel sétálna a sitten, miután a zuhanyozóban egyszer véletlenül lehajoltak a szappanért...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.