2016. március 10., csütörtök

VÁLSÁGHELYZET MAGYARORSZÁGON - FÉL AZ ORBÁN-KORMÁNY MÁRCIUS 15.-TŐL?

KANADAI MAGYAR HÍRLAP
Szerző: Rátesi Margit
2016.03.10.


Érdekes nap volt a tegnapi Magyarországon. Dél körül a kormányülést megszakítva, migrációs válsághelyzetet jelentett be a kormányszóvivő. Volt olyan híradás, amely rendkívüli állapotról szólt. Pintér Sándor rövid tájékoztatójában annyit közölt: a katonai és rendőri egységek gyorsan a határra juthatnak, ahol felkészültek a kerítés továbbépítésére a román-magyar határszakaszon. A belügyminiszter szerint a válsághelyzet amiatt állt elő, hogy a menekülők elől Szlovénia, Macedónia, Horvátország és Szerbia is lezárta a határait, így nem tudni, milyen reakciót vált ki a több tízezer, Görögországban és Törökországban rekedt emberből az utak elzárása.
A Helsinki bizottság szerint nincs indoka a válsághelyzet bejelentésének, hiszen a helyzet a magyar határokon hónapok óta nem változott, sőt a tavaly őszi helyzethez képest kifejezetten nyugalmas: naponta legfeljebb tucatnyi ember kísérel meg az országba jutni.
Józan ésszel két eset lehetséges. Vagy tud a kormány olyan információkról, amelyek alapján általános, tömeges támadástól tart, vagy… Itt sokféle feltételezésnek is helye lehet.
Lehet figyelemelterelő akció. Akár arról a legfrissebb hazugságról, hogy a jelenlegi kormányfő – vagy a kommunikációs stábja – újfent hazudott egy méreteset. Olyan, EU-beli vétóról, ami meg sem születhetett, hiszen nem volt szavazás. Vagy valamilyen „szokásos” sok száz milliárdnyi forintról, ami „elveszítette közpénz jellegét”, mint a bankelnök alá söpört tetemes pénzek.


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.