2016. március 9., szerda

VÁLSÁGHELYZET VAN, SZÁMÍTSUNK A LEGROSSZABBRA!

24/7 ONLINE
Szerző: Jablonka Richárd
2016.03.09.


Az a gyanús, ami nem gyanús. Semmi sem történik véletlenül kishazánkban. Ha Pintér Sanyi bácsi migrációs válsághelyzetet hirdetett, akkor annak oka van. Képzeljük csak el, milyen visszhangja lenne a belügyminiszter bejelenésének, ha a rendkívüli állapot csak úgy lógna a levegőben, és ugyanúgy menne tovább minden. Valami készül, és a Fidesz már pontosan tudja, mi lesz az.
Kezdjük ott, hogy miért nem meglepő egy migrációs válsághelyzet Magyarországon! Ugyebár a menekültek a tavasz beköszöntével nagyobb hullámokban érkeznek Európába, ezt mindannyian tudjuk, hiszen ha eddig a veszélyzónában is, de nem halálra fagyva vészelték át a telet. Az időjárás már kedvezőbb, így számíthatunk arra, hogy több migráns hagyja el a hazáját egy jobb élet reményében. A mérleg tehát e tekintetben Pintér felé hajlik. Vannak azonban furcsaságok is ebben a bejelentésben.
Nem kell olyan messzire mennünk a múltban, hogy felidézzük a Keleti pályaudvar környékén történteket. Tisztán emlékszem, hogy amikor leszálltam a vonatról, és végighaladtam az aluljáróban, lépni nem lehetett a plédeken ülő családoktól. Akkor mindannyian azt gondoltuk: hát igaz. Itt vannak, sokan, ezren, tízezren, és Isten tudja, mit fogunk kezdeni ezzel a helyzettel. Később aztán üzentek Németországból és Ausztriából, hogy képesek befogadni menekülteket, ezért a vonatok elindulhattak, a nemzetközi jegypénztárakban hosszú sorok kígyóztak, hiszen szó sem volt arról, hogy a migránsoknak ne kelljen menetjegyet váltaniuk az utazáshoz.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.