2016. március 8., kedd

VIDÉK A FÖLDMUTYI UTÁN: A FIDESZ A HAL- ÉS VADGAZDÁLKODÁSRA IS RÉTESZI A KEZÉT?

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: Caius Scaevola
2016.03.07.


A földmutyi után, illetve a földprivatizáció második ütemének megkezdése kapcsán lassan kijelenthetjük, hogy a föld már a Fideszé. Szemünk előtt zajlik a NER bebetonozása, az állami vagyon lenyúlása, a politikai hatalom gazdasági hatalommá konvertálása.

Mindeközben sokkal kevesebb sajtóvisszhanggal kezdődött meg a halászat és a vadászat törvényi kereteinek átalakítása, pedig a Fidesz éppen most alakítja, szabja át a maga számára ezeket az ágazatokat.

A halgazdálkodás átalakításában a Fidesz továbbfejlesztette földmutyis módszerét: már a pályáztatást is átpasszolták egy ernyőszervezetnek, amelynek élén szintén fideszes vezetés áll. A horgászszövetségre szabott törvény nyomán az ernyőszervezet olyan díjazású szerződést köt, amilyet akar, azzal a horgászegyesülettel, amelyikkel akar. Indulhat tehát a trafikmutyi a halakkal.

A vadgazdálkodásban még csak az alapokat rakták le, de jó lesz figyelni: 2017-ben a lejáró szerződések miatt 20 évre betonozhatja be magát a fideszes-KDNP-s hátország az ágazatba. Mészáros Lőrincnek például már létre is jött az első vadgazdálkodással foglalkozó cége.

ITT OLVASHATÓ
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.