2016. április 24., vasárnap

A HIT GYÜLEKEZETE ORBÁN GÁSPÁR GYÜLEKEZETE ELLEN TÁMADT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2016.04.23.


"Akasztják a hóhért" - mondhatnánk, miután az elkatolizálódott és megkövesedett Hit Gyülekezetével szemben is új reformmozgalom támadt. A Felház nevű közösséget minden kétség nélkül nevezhetjük annak, mert berobbanását nem Orbán Viktor fiának, hanem a fiatal evangéliumi hívők között gyakorolt hatásának köszönheti. 

A Hit Gyülekezete nem Orbán Viktor fia miatt támadt a Felházra, ahogy ezt egyesek hinnék, hanem annak ellenére. A tőlük szokatlanul finom hangvétel éppen annak köszönhető, hogy a Hit Gyülekezete nem akar Orbánnal ujjat húzni. Németh Sándor egyháza ma már a katolikus egyházzal együtt a Fidesz fiókegyháza. Államegyházi státuszban Orbán Viktor szellemi és ideológiai támogatója. Ehhez tegyük hozzá, hogy anyagi haszonélvezője, aminek nem kevés szerepe van abban, hogy Németh Sándor beállt Orbán szekerét tolni. Ennek rendeli alá az ATV manipulációs tevékenységét is.

A Hit Gyülekezete mai pozíciójából inkább az következne, hogy meg sem szólalnak Orbán Gáspár friss szellemű gyülekezete láttán, de Németh Sándor harminc éve veti rá magát minden konkurenciára. Németh egyháza nemcsak a történelmi egyházakkal szemben volt mindig arrogáns és durván elutasító, hanem a rivális kisegyházakkal szemben is. Velük szemben még inkább. A Szabadegyházak Tanácsa nem végzett olyan pusztítást a kisegyházak körében, mint a Hit Gyülekezete minden riválisával szemben...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.