2016. április 22., péntek

A VOLT FELCSÚTI JEGYZŐ TÁMADTA BE AZ ÁNGYÁN-JELENTÉST A MAGYAR IDŐKBEN

VASTAGBŐR
Szerző: D. Kovács Ildikó

2016.04.22.


Petrin László jelenleg a Fejér Megyei Kormányhivatal főigazgatójaként tevékenykedik.
Ángyán József becsapta a jogban kevésbé jártas olvasókat – ezzel indítja a Magyar Idők honlapján megjelent írását Petrin László, akit nemes egyszerűséggel jogászként tüntetnek fel. Petrin szerint Mészáros Lőrinc csak azokra a földekre licitált, amelyeket már évek óta művel és bérel – most figyeljenek – “tevékenységével így több száz családnak biztosítva tisztes jövedelmet.” Írásában teljes mellszélességgel áll ki a felcsúti polgármester mellett, elutasítva azokat a vádakat, hogy Mészáros tisztességtelen módon jutott volna a földekhez az árveréseken.
De ki is ez a Petrin László, akinek még csak rendesen hivatkoznia sem sikerült az Átlátszón megjelent cikkre, amelyet nem Varga Gábor írt, hanem Vágó Gábor?
Az interneten kutakodva gyorsan összeáll a kép, hogy kiről is van szó. A Népszabadság 2015-ös cikkéből is kiderül, hogy Petrin már a névváltást megelőzően is publikált a Napi Gazdaságban, “jogászként”. A felcsúti önkormányzat honlapján szereplő 2011. januári bejegyzésből megtudhatjuk, hogy Petrin az év január 1-jétől a falu jegyzője volt, joggal feltételezhetjük tehát, hogy Mészáros Lőrinccel való ismeretsége innen datálható. Ezt követően Felcsút-Alcsútdoboz-Csabdi-Vértesacsa körjegyzőjeként dolgozott, ezt már a székesfehérvári önkormányzat honlapján olvashatjuk, mielőtt 2014. augusztusban kinevezték a Fejér Megyei Kormányhivatal főigazgatójává.
A főigazgató azonban nem csak aktuálpolitikai kérdésekben publikál: a Vitézi Rend Magyarországi Törzsszékének (!) honlapján Ki volt Horthy? címmel jelent meg írása dr. vitéz Petrin Lászlóként szignálva, amelyben Horthy Miklós rehabilitációját sürgeti.


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.