2016. április 19., kedd

BUDAPESTI OLIMPIA ÉS EGY KÜLÖNÖS LOGÓ - RENGETEG PÉNZT ÁLDOZUNK EGY KÍNOS ÜGYRE

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: Rátesi Margit
2016.04.19.


Nem kell feltétlenül mindenről véleményt nyilvánítani. Főként, ha az ember csak szemlélődőként, és nem szakértőként teszi. Tudom. De lehet, ezért megteszem.

A feltételezett budapesti olimpia logójáról lenne szó. Mondjuk, az kérdés, hogy minek kell már most, amíg azt sem tudni, hogy kidobhatunk-e újabb milliárdokat egy extragagyi üzletre, elkezdeni a lelkes pénzszórást. Egye fene, a grafikusoknak is élniük kell valamiből.

Van, akinek tetszik a színes képecske, nekem több kifogásom is van. Mindjárt az első, hogy nekem úgy tűnik a tervezők túlspilázták kicsit a koncepciót. A véleményekből is látható, hogy sokan, sokféleképpen értelmezik. Az olimpiai karikák létét alig lehet fölfedezni. Aztán megmagyarázzák: ott vannak azok, csak töredezett formában, mintegy a víz hullámtarajaként! Ja, hacsak úgy nem. Az sem biztos, hogy a főalakról mindjárt a Gellérthegyen álló Szabadság szobor jelenik meg lelki szemeink előtt, hiszen még honfitársaink közül is sokan találgattak: az meg mi? Miskakancsó? Hát képzeljük el akkor azt, aki soha nem látta Budapestet. Az aláhulló színes lapocskákról meg szinte senki nem érti, hogyan, miért kerültek oda. Nem akarok a kelleténél jobban büszkélkedni asszociációs képességeimmel, de szerintem azok az „éremesőt” jelképezik. Igaz, akkor miért az olimpiai színeket – kék-piros-sárga-fekete-fehér – viselik? Úgyhogy azért nem vennék mérget erre a megoldásra...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.