2016. április 21., csütörtök

EGY RÉGI ISMERŐS: ERŐS "JOHNNY"-T VIZSGÁLJÁK AZ OFFSHORE BOTRÁNYBAN

MUTYIMONDÓ
Szerző: 
2016.04.21.


Ezekről ne maradj le!
Zugbankártól vettek festményeket Matolcsyék (Átlátszó)
Elszórták a pénzt az MTA-nál, most meghúzzák a nadrágszíjat (NOL)
Egy régi ismerős: Erős “Johnny”-t vizsgálják az offshore botrányban  (24, Napi)

Ha van 3 perced:
Zugbankártól vettek festményeket Matolcsyék
Ősszel az MNB egyik alapítványa vásárolt 34 Kovásznai festményt. Az eladó a Matolcsy család régi barátja, Komlós János, aki sokszínű karriert futott be. Korábban privatizációs tanácsadó cégben volt üzletrésze, később ingatlanberuházásban utazott. Utóbbival felsült: a beruházások egy része meghiúsult, de Esztergomban például nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt emeltek vádat ellene. (Átlátszó)
Elszórták a pénzt az MTA-nál, most mehúzzák a nadrágszíjat
Tavaly derült ki, hogy hiányzik 850 millió forint az MTA Természettudományi kutatóközpontjából. Most zárult le az átvilágítás, amelyre független szakértőket kértek fel. A jelentés szerint nem volt tudatos csalás, csak éppen rosszul költöttek. A felelősök keresése azonban csak most kezdődik. Már évek óta eltussolhatták a hiányt az MTA vezetése felé, a volt főigazgatót mégis felterjesztették levelező tagságra.(NOL)
Kész katyvasz a Questor-ügy vádirata
Visszadobta a Fővárosi Törvényszék a Questor-ügy vádiratát, mert az adathordozón átadott 104 fájl közt olyan privát adatok voltak, amelyeknek semmi közük nem volt az ügyhöz, így sérti a vádlottak tisztességes eljáráshoz való jogát.. Az iratot összeállító Fővárosi Főügyészség ráadásul nem jelezte, melyik bizonyíték melyik vádat támasztaná alá. Ettől még a vád törvényes, 60 napig pótolhatják a hiányosságokat. (Átlátszó)
A volt MFB vezért vizsgálják offshore-ügyben, mást nem
Az Országggyűlés gazdasági bizottsága meghallgatásra hívta be Erős János, volt MFB vezért, akit a bankszakmában csak  „Johnny”-ként emlegettek. A Panama-botrányban derült ki, hogy mialatt az állami tulajdonú bankot vezette, offshore cégein keresztül osztrák befektetési alapokkal üzletelt. Egyelőre nem alakul albizottság az offshore ügyek vizsgálatára, sőt a többi lehetséges érintettet sem kezdik vizsgálni. Matolcsy azt mondja, sem neki, sem családjának nincs offshore érdekeltsége. (24, Napi)

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.