2016. április 18., hétfő

EGZOTIKUS OFFSHORE - PARADICSOMOKBA VEZETNEK A FIDESZES SZÁLAK

MUTYIMONDÓ
Szerző: Mutyimiondó
2018.04.18.


Különös izraeli cégháló ingatlanüzletei Budapesten (Átlátszó)
Egzotikus offshore-paradicsomokba vezetnek a fideszes szálak (Index)
180 milliót is kaphat Mészáros Lőrinc földvásárló ügyvédje a MÁV-tól (444)
Ha van három perced:
Különös izraeli cégháló ingatlanüzletei Budapesten
Az Arie Yom-Tov izraeli tulajdonoshoz köthető ingatlanügyekkel foglalkozó cégháló sikertörténete már a kilencvenes években kezdetét vette és természetesen egy politikus, a volt szocialista Erzsébetvárosi alpolgármester, Fürst György barátságával kezdődött. Yom Tov nevéhez és az izraeli befektetői körhöz köthető többek közt a VII. kerületi bulinegyed kialakítása és a Kodály köröndi leégett paloták is. (Átlátszó)
Egzotikus offshore paradicsomokba vezetnek a fideszes szálak
Ciprusi, belize-i és seychelles-i cégek tűnnek fel a fideszes képviselő és ex-kormánybiztos Kerényi János környezetében. A politikus a Fidesz közép-magyarországi regionális igazgatója és országgyűlési képviselője. Az ő körzetébe tartozik többek között Kecskemét is, ahol 2014-ig az a Horváth Zsolt volt a párt egyik parlamenti honatyája, aki saját névvel bukkant fel a Mossack Fonseca panamai offshore-paradicsomból kiszivárgott adatai között.  (Index444)
65 százalékos kedvezmény a Pintér-közeli ingatlangyűjtőknek
Újabban két Szerb utcai ingatlanról derült ki, hogy azokat Rogán polgármestersége alatt Pintér Sándor belügyminiszter volt üzletfele, Rack László hatalmas kedvezménnyel vásárolta meg. 2006-ben Rack két, összesen 321 négyzetméteres ingatlant vásárolt meg mindössze 40,6 millió forintért, 127 ezer forintos négyzetméteráron. Az előző években az ingatlanmutyi-sztorikban a bérlői kedvezmény 30 százalék volt, de a Szerb utcai ügyben ez most 65 százalékos. (Átlátszó)
180 milliót is kaphat Mészáros Lőrinc földvásárló ügyvédje a MÁV-tól
Az Együtt közérdekű adatigényléssel megtudta, hogy Vörös József ügyvéd 2015-ben 3 évre kötött szerződés a MÁV-val különböző feladatokra, melynek keretösszege évi 50 millió forint plusz áfa és plusz 20 százalék opció. Vörös továbbá a Puskás Akadémia elnökségi tagja, a Mavir igazgatósági tagja, illetve ő képviselte Mészáros Lőrincet a székesfehérvári földárverésen is. (444)


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.