2016. április 1., péntek

EURÓPA ISMÉT CSATÁT VESZTETT

KANADAI MAGYAR HÍRLAP
Szerző: Avi ben Giora
2016.04.01.


Miközben egyre furfangosabb utakat találnak ki, az Európába igyekvő menekültek, az „Unió” döntéshozói nagy kapkodásba kezdtek. Törökország, kihasználva az adott helyzetet, újabb zsarolási hadjáratot hirdetett. A menekültek túlnyomó többsége, először Törökországban talált menedéket, de az ott uralkodó állapotok, és a már Európa úgynevezett „jóléti” államaiba eljutott társaik mende-mondái alapján pénzt és energiát nem kímélve, hamar a hátuk mögött tudták ezeket a menekült táborokat. Az útírány módosult, mert Olaszország és Görögország elérése lett a fő cél.

Mind a két ország az Európai Unió tagja. Miért szükséges, hogy ezen országok valamelyikében érjenek partot a menekültek? Ahhoz, hogy az EU más országaiba mehessenek tovább, szükséges egy európai uniós ország pecsétes igazolása, hogy belépett az EU területére. Egy időben Magyarország is célpont államnak mínősült mivel tagállam, de a határzár bevezetése után áttevődött Olaszországra illetve Görögországra és Macedóniára. Lassanként azonban rájöttek az Unió tagországok bevándorlás-politikai szakemberei, hogy a helyzet tarthatatlan, és a magyarokhoz hasonlóan, bizonyos határszakaszokat lezártak.

Az eddig használatos útvonalak teljes mértékben átalakultak. Bulgária nem Schengen zóna tag, de jelentősége megnött, azáltal, hogy a macedon határ sem maradt nyitva a menekültek számára. Törökország már korábban is felajánlotta segítségét, az Európai Uniónak, persze nem ingyen. Törökország hajlandó lenne minden menekültet befogadni, még azokat is akiket valamelyik befogadó ország „helyhiány” miatt visszadob. Cserébe három és hatmillárd euró közötti Uniós támogatást kér, illetve minden török útlevéllel rendelkezőnek vizummentességet...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.