2016. április 23., szombat

EZ A GYEREK MÁRPEDIG NEM LESZ BENDEGÚZ!

BEZZEGANYA BLOG
Szerző: teagyáros
2016.04.23.


Évi szerint fiú lesz az érkező gyermek, ezt ő a rosszulléteiből tudja. A lányokkal reggel rosszul volt, hányt egyet és kész, bezzeg a Marcival ugyanez az egész napos rosszullét volt.
Fogadjuk el szakértő véleményét, tehát kizárólag fiúnevekkel készülünk. Oldalbordám egy gyenge pillanatában azt találta mondani
„Panna nevét én választottam, így most te jössz!”.
Ezt én egy még gyengébb pillanatomban komolyan is vettem! Az világos volt, hogy a gyermek (fiú) neve B betűvel fog kezdődni, ebből logikusan és számomra teljesen egyértelműen adódott a Bendegúz név. Megformálódott bennem egy igazi kis gézengúz alakja, nem az Induljon a bakterházas, de megfelelően vagány. Miután a jelenlegi létszámból egyik sem egytedd a sarokba és ott marad gyerek, így beleillik a csapatba ez a markáns név. Ráadásul, mivel ő lesz a negyedik csemete, növeljük a túlélési esélyeit azzal, hogy nem egy langyos nevet kap.
Egyszóval és nagy levegővel kivágtam a nejemnek a Bendegúz nevet, mire közölte velem, hogy azonnal felejtsem el, mert ő ismer a Marci óvodájában egy Bendegúzt, aki annyira csibész és akaratos, hogy azt ő nem akarja. Az az érvelésem, miszerint az nem a mi gyerekünk, és neki a más gyerekével semmi dolga, nem hatotta meg túlzottan. Ezután azzal próbálkoztam, hogy idéztem a klasszikusokat (pontosan):
ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.