2016. április 22., péntek

FELÁLLT AZ APOSTOLI MAGYAR KORMÁNY

POLIPRAKTIKA BLOG
Szerző: Herczeg Sándor
2016.04.22.


A magát korábban kormányzónak kikiáltó Borbély József a február végi, senki által észre nem vett hatalomátvétel után most újabb szintet lépett. Kormányt alakított. Nem viccelek. Tényleg.

Február 29-én megjelent egy fotel Budapesten, a Parlament előtt. Körülötte 4-5 ember, egy sátor, valamint egy koronamásolat. Emellett egy kihangosító berendezéssel felszerelt Lada Niva, melyből bömbölt az „Apostoli Magyar Királyság” ars poetica-ja a budapestiek legnagyobb örömére ürömére.

A megjelent hívek körében Borbély meg is tartotta fotelfoglaló beszédét, de a meghirdetett kormányváltás ezúttal (is) elmaradt. Érdemes visszatekinteni arra, hogy erre a napra vajon milyen ígéreteket lengetett be az azóta magát „I. József Nimród Bátor Atilla Apostoli Magyar és Világ Király” névvel és természetesen ranggal felruházott Borbély.

Talán nem kell hozzá túl éles memória, hogy visszaemlékezzünk arra: ezekből vajon mi valósult meg. A 2014-es országgyűlési képviselőválasztáson elindult, s Kecskeméten 84 szavazatot kapott, ezzel pedig 0.21 %-ot elért úriember akkoriban még „kormányzó”, illetve „Az Apostoli Világ Királyság Vezérlő Főfejedelme” néven futott, de belátom, hogy ha valaki ilyen nagy formátumú politikus, s ekkora terveket dédelget, akkor nem is adhat ilyen apró-cseprő formaságokra. Arra pedig pláne nem, hogy milyen alapon ígért még a migránsoknak is alapjövedelmet, a szervezete révén kiötlött szentkorona pénznemben. Most elegánsan eltekintek a Szent Korona Bankkal kapcsolatos alapítási és egyéb jogi problémák taglalásától, hiszen a kormányalakítás mégiscsak izgalmasabb ügy.

Április 22-én ugyanis Borbély meghirdette azt is...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.