2016. április 22., péntek

HÁROMMILLIÁRDÉRT ÉPÍT STADION-SPORTKÖZPONTOT EGY KORMÁNYHATÁROZAT UTÁN ÉRD

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Csepregi Botond
2016.04.22.



A múlt héten 3,3 milliárd átcsoportosításáról döntött a kormány, szerdán pedig már a látványterveket is bemutatta a hamarosan megépülő érdi sportközpontról a város polgármestere. A 2017-re elkészülő komplexumban helyet kap egy közel kétezer fős stadion is, ahol a város NB III.-as futballcsapata játszhat majd.

A Modern Városok Program keretében 3,3 milliárd forintot fordítanak a fejlesztésre, amit két nagyobb részletben hajtanak végre – fogalmazott Bács István alpolgármester az Érd Most! beszámolója szerint szerdán, amikor T. Mészáros András polgármesterrel együtt bemutatta a hamarosan elinduló sportközpont-beruházás terveit.
Az Ercsi úton – ahol jelenleg is egy futballpálya van – 2017 őszére megépülő komplexumban helyet kap a város NB III.-as futballcsapatának közel 2000 fős stadionja, egy 2200 négyzetméteres főépület (étteremmel, fedett terasszal, öltözőkkel), a város második street workout parkja, wellness részleg, squash- és teniszpályák, büfék és futópálya.
Kicsit hirtelennek tűnhet elsőre ez a bejelentés és a látványtervek bemutatása, hiszen a kormány csak a múlt héten határozott arról, hogy 3,3 milliárd forintot csoportosít át az érdi beruházás javára a Nemzeti Olimpiai Központ beruházás előirányzatának terhére. (A Nemzeti Olimpiai Központ alatt a Puskás Stadiont és annak széles környékét kell érteni; erre a célra a 2016-os költségvetés 35,88 milliárd forintot különített el, és márciusban például szintén ennek a terhére csoportosítottak át 7 milliárdot a vizes-vb létesítményeinek többletköltségére.)

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.