2016. április 4., hétfő

HOGY MERTÉK LEZÁRNI A NYOMOZÁST EZEKBEN A FELHÁBORÍTÓ ÜGYEKBEN?

B1 - A BLOGOLÁS ITT KEZDŐDIK
Szerző: Spectra
2016.04.04.




A magyar ügyészség felháborítóan elfogult munkásságáról már rengeteg cikket írtunk. A következő két ügyben azonban már tényleg minden határon átment a vádhatóság.


Ha a politikai érdek úgy kívánja,elég egyetlen ember vallomása ahhoz, hogy lecsukjanak valakit.










Ellenkező esetben pedig a trafikmutyit bizonyító hangfelvétel, és egy brutálisan megtámadott nő lúggal leöntött vaginája sem elég a vádemeléshez.
A hangfelvétel sem elég




Pár napja a 444 írta meg, hogy Magyarországon az sem elég, ha hangfelvétel készül arról, ahogy politikusok egymás között osztogatnak.


Hadházy Ákos szekszárdi fideszes önkormányzati képviselő még  2013-ban rögzített egy hangfelvételt, ami egyértelműen bizonyítja a trafik-mutyit. A felvételen az hallható, amint Horváth István fideszes polgármester névrő-névre végigmegy a pályázókon és megbeszélni a város többi vezetőivel, hogy a jelentkezők közül ki eléggé Fidesz-hű ahhoz, hogy koncessziót kapjon.


A sztorit megírta a HVG, hatalmas botrány lett az ügyből, és valóságos feljelentésözön indult. Ám a Központi Nyomozó Főügyészség három év után, most március 21-én megszüntette a nyomozást.


Az ügyészségi határozat előbb elismeri, hogy Horváth azzal a szándékkal készített listát a pályázókról, hogy befolyásolhassa a pályázati döntést. Ezek után azonban nevetséges módon mégis azt írja, hogy a nyomozás adatai alapján nem állapítható meg a bűncselekmény elkövetése, és ez az eredmény az eljárás folytatásától sem várható.


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.