2016. április 27., szerda

HORVÁT EDZŐ A REALNÉÁL TOVÁBBKÉPZÉSEN: AZ ELSŐ CSAPATHOZ NEHEZEBB BEJUTNI, MINT A PENTAGONBA

PEPITA CROATIA
Szerző: Zrinski Miki
2016.02.27.

Luka Modrić
A Real Madrid egyrészt törődik volt játékosaival, gondoljunk csak arra, hogy például Puskás Ferenc azt követően is kapott járadékot, hogy már nem volt tagja a királyi gárdának.

Másrészt nagyon óvatosan ügyelnek műhelytitkaik megőrzésére. A zágrábi születésű Igor Jovićević 1991 és 1995 között játszott a spanyol királyi gárda színeiben. Nemrég még Ukrajnában edzősködött, majd úgy döntött, hogy a Realnál képzi tovább magát. Most a második csapat, a Real Madrid Castilla edzésein lesi el a fortélyokat.

Večernji List készített vele interjút. Arra a kérdésre, hogy miért nem az első csapat meccsein pallérozódik, így válaszolt:

"Elvileg arra is lenne lehetőség a volt Real játékosoknak, ám olyan bonyolult és hosszadalmas átvilágításon kellene átesni, hogy még a Pentagonba is egyszerűbben be lehetne jutni, mint a Real első csapatához.
A második csapatnak egyébként egykori játékostársam, Luis Miguel Ramis a vezetőedzője és ugyanabban a rendszerben játszanak, mint az első csapat és azonos a munkamódszer, ott is fejlődhetek."

Jovićević elmondta, hogy nem könnyű egy olyan világklasszisokkal teletűzdelt csapatot edzeni, mint a Real, Rafa Benitez is nemrég belebukott. A korábbi edzőt, Ancelottit azért szerették a játékosok, mert jóval engedékenyebben, liberálisabban állt hozzá a játékosokhoz. Zidane is hasonló. Annak ellenére, hogy világklasszis játékos volt, egy halk szavú, szerény ember, aki mindig higgadt az öltözőben.


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.