2016. április 3., vasárnap

KÉRDÉS EGY REKTORJELÖLTHÖZ (LÁNCZIPOSZT)

ÖRÜLÜNK, VINCENT? 
Szerző: jotunder
2016.04.03.


Holnap a Budapesti Corvinus Egyetemen zárt ajtók mögött meghallgatják Lánczi András rektorjelöltet. Ő az egyetlen jelölt, személyéről április 18-án dönt az egyetem szenátusa.

Rektori programjában Lánczi azt tűzte ki célul, hogy a Corvinus Közép-Európa vezető egyetemévé váljék.

Egyetlen kérdésem a rektorjelölthöz az lenne, hogy el tudja-e képzelni, hogy egy komoly európai egyetemen a személyes szakmai teljesítménye elegendő a professzori cím megszerzéséhez.

Ha válasza nemleges, akkor lépjen vissza a jelöléstől, ha viszont igen, akkor mutassa meg azt az egyetemet, ahol az ő eredményei elegendőek az egyetemi professzori státusz megszerzéséhez.

Magyarországon minden program úgy kezdődik, hogy "legyünk a legelső, kerüljünk be az első X-be, váljunk a régió vezető izéjévé", mintha ez politikai döntés kérdése lenne. A Corvinus Egyetemen egészen aggasztó színvonalú képzések is vannak (jogi képviselőnk írásban több példányban beadott javaslatát elfogadva nem nevezem meg őket), és aránylag kevés olyan oktatójuk van, aki nemzetközileg kiemelkedő tudományos teljesítményt mutatott fel (bajban lennék, ha fel kellene őket sorolnom)...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.