2016. április 23., szombat

MINDEN, AMIT AZ ÁLLAMI FÖLDEK ELADÁSA ELLENI NÉPSZAVAZÁSI KEZDEMÉNYEZÉSRŐL TUDNI KELL

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Vágó Gábor
2016.04.23.


Az állami földek eladása ellen népszavazási kezdeményezés indult. A legfőbb kérdés az az, hogy sikerül-e az ellenzéki pártoknak és a civileknek  négymillió embert az urnákhoz vinni. Bemutatjuk, hogy mik a leggyakrabban ismételt kérdések, amelyek felmerülnek a már elindult népszavazási kezdeményezés kapcsán.
A Fidesz közeli agrárbárók csillapíthatatlan földéhségének csak a magyar állampolgárok összefogása tud gátat vetni. Ennek a közös fellépésnek az egyetlen jogi és politikai lehetősége a népszavazás, a témában referendumot kezdeményező szocialista képviselő Gőgös Zoltán szerint. A népszavazási kezdeményezéséhez elkezdte gyűjteni az aláírásokat az MSZP, az LMP és az Élőlánc is, valamint hetvenkét civil szervezet csatlakozott a kampányhoz.
szocialisták együttműködnek a veszprémi független képviselővel, Kész Zoltánnal a népszavazási kampányban, aki az állami vezető fizetési korlátjáról indította el népszavazási kezdeményezését Lopásgátló népszavazás néven.

2008-as “szociális népszavazáshoz” hasonlóan, egy ciklus közepén lévő referendum fontos politikai fordulatot jelenthet a hazai politikai életben. Azok az ellenzéki erők profitálhatnak belőle, akiknek sikerül meglovagolni a kormányközeli oligarchák gyors gyarapodása elleni közfelháborodás hullámait. A földkérdésben eddig számos alkalommal erőteljesen megnyilvánuló Jobbik nem kampányol aktívan, ez valószínűleg nem független a párton belülibelharcoktól.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.