2016. április 5., kedd

NEGYEDIKES OSZTÁLYTÁRSA FEJÉT AZ ASZTALBA VERETTE A TANÍTÓNŐ

BEZZEGANYA BLOG
Szerző: E. P. - E. M. IV.a oszt. tanuló édesapja
2016.04.05.


Tisztelt Igazgató Úr,                                                                                                             2016.márc. 31.

A IV. a. osztályban történt néhány esetet ismertetnék és várnám véleményét. (M. a fiam, a többi gyerek nevét nem írtam le, de tudom.

1. Tegnap, vagyis 2016. március 31-én csütörtökön, 15:25-re mentem az iskola elé, mert fiamnak hegedűje kezdődött 15:30-kor és az elmúlt hetekben többször előfordult, hogy a tanítónők nem figyelmeztették őt és így lekésett az óráról.

Árnyékban 22 fok volt, sütött a nap, a gyerekek az udvaron trikóban játszottak. Megláttam a fiamat, aki az udvar szélességében le-föl menetelt a tűző napon, ide-oda.
Azt hittem, játék, de amikor odajött hozzám, kiderült, hogy Andrea néni "szoláriumoztatja". Gondolom, ön is ismeri eme régi kedves iskolai szokást, hiszen Magdi és Andrea tanítónők egyik kedvenc büntetése, nem hiszem, hogy saját maguk találták ki. Szóval a fiam és egy másik fiú azóta, hogy kimentek az udvarra, tehát du. 3 óra előtt, le-fel masírozott a tűző napon, míg a többi gyerek játszott. Több mint fél óra telt így el. Az idegenlégió jutott eszembe. Bennem van a hiba? Esetleg ki is köthették volna őket egy póznához.

Előzmény, ami akár mindegy is lehetne, ebből a szempontból lényegtelen, nem magyarázza a büntetést:
Fiam és két másik gyerek a wc-ben elkezdtek "lövöldözni az ujjukkal" egymásra "pif-pif" hangokat kiadva. Az ig. helyettes hölgy arra járt és bement a wc-be, majd a szörnyűséget elkövetőket átadta a tanítónőnek (jó, hogy nem volt a közelben rendőr).
A tanítónő a 3-ból két gyereknek "lehúzta 2-2 gombját", a harmadiknak nem. (Gondolom ön is tudja mi az a gomb lehúzás ... a gyerekek viselkedésének percenkénti mérője, egyetlen mozdulatuk, vagy hibás szavuk nem marad bírálat nélkül. Az osztályban egész nap a gomb huzigálása folyik, egyetlen negatívnak ítélt szó, vagy tett nem marad megtorlatlanul.)
ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.