2016. április 9., szombat

ORBÁN A NÉPSZAVAZÁST IS MEGENGEDHETI MAGÁNAK

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2016.04.08.


Könnyen lehet, hogy az MSZP népszavazási kezdeményezése fordítva sül el, még akkor is, ha a vasárnapi bolbezárás megszüntetéséről dönt majd a referendum. Ha a népszavazás kizárólag a Tesco nyitva tartásáról szól, és nem az Orbán-rendszer elleni népszavazás lesz belőle, eredményétől függetlenül csak erősítheti Orbán helyzetét és bűnben fogant diktatúrájának konszolidációját.

Miután Orbán 2010-ben a választási győzelem éjszakáján bejelentette, hogy „ma a magyarok rendszert buktattak, (…) és megalapították a nemzeti együttműködés rendszerét.”, több lépcsőben létre is hozta a NER-t. A demokratikus rendszert nem a nép, hanem ő buktatta meg, amivel életfogytig tartó szabadságvesztéssel fenyegetett államellenes bűncselekményt követett el. Ezt kellene számon kérnie rajta az ellenzéknek és a magyar népnek. Csak ennek van értelme, minden más lényegtelen mellékkérdés.

Az államcsíny után az ellenzék feladta a törvénytelen rendszer ellenzékének álláspontját és besimult Orbán Viktor rendszerébe. Felesküdött Orbánra és az alkotmányellenes alaptörvényére. Ezzel levette a napirendről az államcsíny a rendszer törvénytelen voltának kérdését és legitimálta a puccsisták hatalmát. Azóta kilátástalan a helyzet Magyarországon, remény és esély sincs arra, hogy a klerikálfasiszta illiberális rendszer megszűnjön. Beállt a konszolidáció időszaka, van élet egy jogilag kiépült, egyelőre erőszakmentes fasiszta diktatúrán belül is. Ez a kollaboráns álellenzék árulásának következménye, ez az ő felelősségük...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.