2016. április 5., kedd

ÖVÉK AZ ORSZÁG, NEKIK ÉPÍTED

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.04.05.


A gyerekeidnek meg neked persze kuss.
A jelszó régen az volt: tied az ország, magadnak építed.
Aztán volt egy meglehetősen hosszú időszak, amikor nem volt jelszó, ellenben épült-szépült az ország, és mellette építhetted a magad kis világát is, mely lehetett egy kis nyaraló, vagy egy egyesleti vadászház, a vadászterületen elvadászgathattál lakatos létedre is az állami erdőkben.
Most éppen ez van soron, állítólag az erdők kiosztása következik, miután a termőföldeket szinte maradéktalanul odaajándékozták a haveroknak, és felvirágoztatták a családi gazdaságokat.
Az Orbán-család gazdaságát, a Csányi család gazdaságát, a magyar Corleone családok gazdaságait.
Az így létrejött birtokok nagysága vetekedik a hajdani arisztokrácia latifundiumaival, egyetlen eltéréstől eltekintve - a hajdani nagybirtokok tulajdonosait ismerni lehetett, míg mai utódaik dugdossák a vagyont, mint macska a szarát.
Strómanok láncolata próbál biztosítékot adni nekik arra, hogy az összeharácsolt vagyon java akkor is a tulajdonukban marad, ha valamilyen véletlen folytán egy új politikai hatalom vissza akarja szerezni a lopott holmit a társadalom részére...
.
A joggal élni is lehet, meg lehet visszaélni is.
Normális államokban a jogalkotás az állampolgárok érdekében történik, de ez nem egy normális állam.
A Bibó - kollégiumban valószínűleg létezhetett egy olyan kurzus, ahol a joggal való visszaélést oktatták, ahogy elnézegetem, eredményesebben, mint a jogi alapelvek ismeretét.
Orbán és bandája működése első percétől kezdve erre alapozta tevékenységét, és ezen ne csak Orbánt értsük, hanem az egész Fidesz - vezérkart, úgy, ahogy voltak, vannak.
Az emlékezetes Fidesz-MDF székházmutyi volt az ősbűn, akkor éltek vissza ha nem is először, de jelentős nagyságrendben először a joggal, állami pénzből megalapozva az Orbán-család bányavállalkozását.
De jutott ott gazdsági érdekeltség az összes többinek, kivéve a legbambábbakat, akik aztán gyorsan ki is koptak a politikából, vagy más pártok zászlait lengetve szolgálják Orbán hatalmát.
Amikor néhányan könnyektől párás szemmel emlékeznek a fiatal Orbán Viktorra, mindig elfelejtik azt, hogy ez az ember a politikai pályára lépésének elsúő percétől kezdve szakadatlanul lopott, az államot használva fel saját vagyonosodására.
Szegény Ferenczi Krisztina, vagy Kende Péter rengeteg adatot gyűjtöttek erről - hiába, hiszen első kormányzása idején mindjárt bedarálták Györgyi Kálmánt, az utolsó ügyésznek mondható figurát a Legfőbb Ügyészségen, azóta a magyar vádhatóság egy bűnöző kezében van.
A legszomorúbb ebben, hogy ezt mindenki tudta és tudja ma is...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.