2016. április 4., hétfő

TE MIT POLITIZÁLSZ!?

Y-GEN BLOG
Szerző: Papp Roland
2016.04.04.




Politizálni macerás? Igen. Fárasztó? Igen. De hogy szégyenkezz azért, mert elmondod a véleményed arról, ami érint? Na, az csak azokat segíti, akik mások helyett és másokról akarnak dönteni.

Kedves tanárok, diákok, ápolók, taxisok, internetezők! Akár még meg is hallgathatnánk titeket, de mivel ti POLITIZÁLTOK, ezért lényegtelen a véleményetek. Aki politizál, azzal nem is kell beszélnünk. Leülhetnek, egyes.
Ez a hozzáállás nyilvánvalóan hazug és káros, a hatalom mégis évtizedek óta igyekszik így beállítani a közügyekbe beleszóló embereket és csoportokat, hiszen így nem is kell velük foglalkozni. Akire rásütik azt, hogy ő politizál, annak az állítása automatikusan lényegtelen lesz a mai magyar közbeszédben. Ahhoz, hogy Magyarország valaha jól működő demokrácia legyen, ezzel a hamis állítással le kell számolnunk. Kezdjünk is hozzá!



Lassan már minden tüntetésre, találkozóra sőt Facebook-bejegyzésre, ami nem azonos a Fidesz álláspontjával, elmondja valamelyik kormánypárti politikus vagy megmondóember, hogy lám-lám, ők csak politizálni akarnak, pártpolitikusok és nem szakmai érveket mondanak. Sőt, a politizálást el is kéne kerülni. Ezekből az állításokból persze az következik, hogy a politika valami mocskos, undorító tevékenység. Ha valaki egy pocsolyában hempereg, azt a nyakig sáros embert sem lehet túl komolyan venni, így a politizáló pedagógussal sem érdemes beszélni. Vagy lehet ám politizálni, de az csak a fehér, negyven feletti, heteró, lehetőleg jogvégzett férfiak dolga. Aki nem ebbe a körbe tartozik, az lesz szíves kussolni. Valójában pontosan ezt jelenti a Fidesz ilyen jellegű kommunikációja, amiben tudatosan összekeveri a fogalmakat, ráépít a kádári örökségre és beidegződésekre:a politika a politikus dolga, aki amúgy nem való emberek közé...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.