2016. április 30., szombat

TÖKMINDEGY - FIDESZ-AGY ÉS ÜGYVÉDSZOKNYA

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: Rezeda
2016.04.30.


Pert nyert Orbán Viktorral szemben Gyurcsány Ferenc cége, az Altus Zrt. Az ítélet szerint a miniszterelnök valótlanul állította, hogy az Altus az Európai Bizottságtól elnyert, uniós fejlesztési programokról szóló megbízásából származó bevételt egyértelműen pártcélokra is használja.

A bíróság azt is kimondta, hogy Orbán abban a hamis színben tüntette fel a megbízást, hogy azt az Altus politikai megfontolástól vezérelve nyerte el. Orbán Viktornak ki kell fizetnie kétszázhetvenezer forint perköltséget, és nyilatkozatban kell kifejeznie sajnálkozását.

Hiába minden, a Fidesz-frakció közleményben ismételte meg a vádakat, ezt írták: „Gyurcsány Ferenc hiába bújik az ügyvédek szoknyája mögé, messziről bűzlik a családi cégének 1,5 milliárdos brüsszeli megbízása. A vak is látja, hogy Gyurcsány Ferencet Brüsszelből pénzelik a családi cégén keresztül, ő pedig Brüsszel politikai megrendeléseit teljesíti”.

Tudunk köpni és nyelni? Én éppen igen. Viszont egy öröm, meg egy bánat fakad mindebből. A fotelban hátra dőlve, jóllakott napközisként – ami fogalom maga a szivárványos ambivalencia, de ez most épp mindegy – figyeljük majd, amint Orbán járja az ő kanosszáját. Sok reményünk ne legyen, az egész bánatos aktus megbújik majd a sorok között, amely technikát a hajdani Magyar Nemzet fejlesztett tökélyre...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.