2016. április 6., szerda

ÚJRAINDUL A POLITIKA

VILLÁMNARANCS BLOG
Szerző: narancs.hu
2016.04.06.


A Fidesz minden, de tényleg minden eszközzel próbálta megakadályozni, de most úgy tűnik, népszavazás lesz a vasárnapi boltzárról. De megrendül-e tőle Orbán hatalma?

"Magyarországon 2010-ben megszűnt a politika, már amennyiben politika alatt a közügyek intézésének különböző módjai közti vetélkedést, a legalább nyomokban értelmes érveket és a következményekkel járó vitát értjük" - ezt írtuk három éve. Most talán változik a helyzet.

A jelenlegi közállapotokra jellemző, hogy mindenki - beleértve az ellenzéki pártokat és a sajtót - meglepetéssel fogadta a "váratlan fordulatot", vagyis azt, hogy a Kúria meghozta az egyetlen normális döntést, és Nyakó István népszavazási kérdését hitelesítette (és nem a kopaszok támogatásával tüsténkedő hölgyét). Ezzel viszont megnyílt az út egy valóban megnyerhető népszavazási kampány előtt, ami ellen a kormány minden eszközzel küzdött. Láthattuk, hogyan kaszálta el újra meg újra, sokszor már bohózatra hasonlító jelenetek árán a Nemzeti Választási Iroda a vasárnapi boltbezárásról szóló népszavazást. Ugyanez történt a civilek által kezdeményezett „rendszerbontó népszavazással”, amely többek között a kormányzati korrupciónak akart gátat vetni. A Városliget beépítését és az olimpiai pályázatot megakadályozni próbáló népszavazási kezdeményezést pedig a Kúria tette hidegre januárban...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.