2016. május 18., szerda

A HATALOMÉHESEKNEK EZ A NYOMOR MÉG NEM ELÉG

TABUNYITOGATÓ BLOG
Szerző: KAROSZ
2016.05.18.


Egyszerűbb és olcsóbb irányítást ígért a kormány. Valóban, le is csökkentették az országgyűlési képviselők számát, ahogyan azt ígérték, csúcsminisztériumokat hoztak létre, de mégis sokkal többe kerül a kormány működtetése, mint eddig bármikor. Akárkinek is született meg az agyában, hogy az egészségügyi, az oktatási, és a szociális minisztériumot eggyé gyurmázzák össze, az komoly hiba volt. Jogos a zúgolódás az egészségügyi, a szociális és oktatási területen dolgozók körében.

Nem csak az egészségügyi szakdolgozók távoznak külföldre, a szakmunkásokból is hiány van. A középiskolások már a továbbtanulást sem hazánkban képzelik el, hanem inkább külföldön.

Ma, már mindenki menekül az országból, sokan vissza sem akarnak térni. Persze, hogy menekülnek a munkanélküliség és a szegénység elől, ha itt már a fél ország létminimum alatt él.

Akik nem bírnak elmenekülni, azok egyre kiszolgáltatottabbakká válnak. Rajtuk, még jobban spórolni akar a kormány, mint például az özvegyeken, az árvákon és az aktív életkorú rokkantakon.

Naponta megy a lakosság riogatása, „fut a tesztprogram” a sajtó-médiában, hogy fenntarthatatlanná válik a nyugdíjkassza finanszírozása. Ha nem tiltakozik ellene senki, akkor a kormány kipipálhatja ezt is, mint a többi megszorítást, hogy az ellenállás nélkül megvalósítható...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.