2016. május 16., hétfő

A HIT GYÜLEKEZETE, AZ SZDSZ ÉS A FRÁNYA TITKOSSZOLGÁLAT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2016.05.16. 


Újabb csemegével örvendeztette meg a Hit Gyülekezete sajtója rajongóit, amely egyben édes bosszú a magát kereszténynek nevező vezető lelkész részéről az Amerikai Népszava legutóbbi cikkei miatt. A hitgyülis vigyázó.blog.hu szellőztette meg a bombasztikus hírt, hogy a gyülekezet Új Exodus című teológiai (!) folyóirata szerint "titkosszolgálati akció miatt szakított az SZDSZ és a Hit Gyülekezete".

A félelmetes sztori a nyolcvanas évekbe vezeti vissza az olvasót. Az állambiztonság boszorkánykonyhájában ekkor dolgozták ki "a hálózatok azt az operatív műveletet, amellyel a földalatti keresztény mozgalmak és az ellenzéki csoportok közötti kapcsolatokat igyekeztek megakadályozni". Majd egy logikai ugrással úgy folytatódik a történet, hogy "a titkosszolgálat a rendszerváltás után a legnagyobb veszélyt a Szabad Demokraták Szövetsége és a Hit Gyülekezete politikai kapcsolatában látta, ezért nagyszabású akciót indított ennek szétverésére".

A két esemény között volt egy rendszerváltás, amelynek során jogutód nélkül megszűnt a III/III Főcsoportfőnökség és a belső elhárítás. A nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló törvény pedig nem tette lehetővé, hogy a polgári titkosszolgálatok az Új Exodusban leírt tevékenységet folytassanak. Ha ez igaz lenne, a Hit Gyülekezetének feljelentést kellene tennie. Akkor hiteles, hogy ezt a blődséget el is hiszik, ha feljelentést tesznek. Az egész kitaláció abszurd, de ha már előhozták, nem árt felidézni az eseményeket...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.