2016. május 19., csütörtök

AMNESTY: NINCS ÖSSZHANGBAN A KORMÁNYOK MENEKÜLTPOLITIKÁJA A KÖZVÉLEMÉNNYEL

HUPPA BLOG
Szerző: HUPPA, MTI
2016.05.19.


Számos országban a közvélemény sokkal szívesebben látja a háborús övezetekből menekülőket, mint a kormányok – áll az Amnesty International (AI) csütörtökön Londonban ismertetett átfogó globális tanulmányában, amely szerint globális átlagban az emberek 80 százaléka kész befogadni hazájába menekülteket.

A világ legnagyobb emberi jogi szervezetének megbízásából a GlobeScan közvélemény-kutató és tanácsadó hálózat 27 országban összesen 27 ezer ember megkérdezésével mérte fel a lakosság hozzáállását a menekültek befogadásához. A vizsgálat Magyarországra nem terjedt ki. Az AI az adatok felhasználásával új indexet állított össze, amely különböző súlyozásokkal azt méri, hogy a megkérdezettek hány százaléka hajlandó befogadni menekülteket hazájába, városába, szűkebb lakókörnyezetébe, illetve saját lakásába. A Refugees Welcome Index ennek alapján nullától 100 pontig terjedő skálán rangsorolja a vizsgált országokat.

A felmérés alapján összeállított listát Kína vezeti 85 ponttal, utána Németország, Nagy-Britannia, Kanada és Ausztrália következik a felső ötös mezőnyben 84, 83, 76 és 73 ponttal. A lista utolsó, 27. helyére Oroszország került alig 18 ponttal. A vizsgálatba bevont másik kelet-európai ország, Lengyelország a 24. helyen áll 36 ponttal. A globális felmérés szerint a megkérdezettek átlagosan 10 százaléka lenne hajlandó befogadni menekülteket saját otthonába. Az átlagon belül Kínában az így nyilatkozók aránya 46 százalék, Nagy-Britanniában 29 százalék, Görögországban 20 százalék volt, Oroszországban azonban csak 1 százalék...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.