2016. május 29., vasárnap

AZ ÁLLAMOSÍTÁS MÁR A KÉMÉNYSEPRŐKET IS FENYEGETI: AZ ÉLETÜNKKEL JÁTSZANAK?

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: DIÓSZEGIHORVÁTHNÓRA
2016.05.28.


Pénz és politika – nagyjából ez a két dolog minden baj forrása mostanában. De hogy már a kéményseprők is népszavazást akarnak kezdeményezni, az talán jól jelzi: ez a kormány nem éri be azzal, hogy egyszerűen ráteszi a kezét egyes, jövedelmező ágazatokra. Valamilyen különös okból még sikerül tovább rontaniuk is a helyzeten.

Július elsejétől csökkentené a kormány a kéményellenőrzések számát, gáztüzelésű fűtőrendszerek esetében csak kétévente lenne kötelező kiszállni, de a többi kéménybe évente egyszer is elég lenne belenézni, a készülő jogszabály szerint. A kéményseprők szerint ez veszélyes gyakorlat – a kormány részéről viszont logikusnak tűnik a lépés. Hogy miért?

A rezsicsökkentési csomag egyik fontos ígérete volt, hogy a kormány fizeti az állampolgárok helyett a kéményseprés és -ellenőrzés díját. Így viszont már talán nem meglepő, hogy míg maguk a kéménytulajdonosok fizettek, addig nem volt érdekes a kormány számra, hogy évente hány alkalommal ellenőriz a kéményseprő. Most, hogy már saját zsebből, illetve közpénzből megy a fizetés, máris fontossá vált, hogy a kémények évente egyszer, illetve gáztüzelés esetén kétszer legyenek csak ellenőrizve. A jó kormány spórol, ahol csak tud...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.