2016. május 22., vasárnap

AZ A BIZONYOS 92%

VÁLASSZUNK BLOG
Szerző: Válasszunk
2016.056.22.


Adott egy szervezet. Nem foglalkozik nemzetközi orvosi szaklapok, orvosi szervezetek statisztikáival. Ők a saját statisztikáikkal foglalkoznak. A nők elleni erőszak témakörében. És alapelvük, hogy feltétlenül hisznek a betelefonáló nőnek, így a kölcsönös erőszak esetén, a férfi jogos védelmi helyzetben való önvédelme esetén is férfi által nő ellen elkövetett erőszak kerül a statisztikájukba. Nézzük meg mit jelent ez a párkapcsolati erőszak kapcsán: Náluk nők elleni párkapcsolati erőszak fordul elő. A férfiak ellenivel nem akarnak foglalkozni, nem is nagyon van olyan férfi aki hozzájuk fordulni.

Rögtön látható, hogy az ő telefonos segélyvonalukon miért más az arány, mint ott ahol a párkapcsolati erőszak áldozatainak női menhelyet létesítettek, de elmondták, hogy fordított esetben a bántalmazott férfit is befogadják. Mondhatnánk azt, hogy ez esetben a hasonló szervezetek statisztikája semmit sem ér. Mondhatnánk azt, hogy az ilyen statisztika alapján való figyelemfelhívás valótlan vádakkal kelt gyűlöletet, így közösség elleni izgatásként akár bűncselekmény is lehet. Olyan szervezet amelyiknek ez a céljai között hangsúlyos akár bűnszervezetként is értékelhető.

Csupa csupa feltételes mód. Bele lehet tenni egy kis ha ... akkor szerkezetet. Amiből mindenki fel is ismeri őket, ők így azonnal tiltakoznak a jó hírnevük megsértése ellen. De ugye könnyű azt mondani, ha rájuk, mint meg nem nevezett szervezetre a ha nem igaz, akkor az akkor után rész sem rájuk tényállítás. Mert ugye vagy csalnak a statisztikával, gyűlöletet keltenek: Akkor nincs mit vitatni azon, hogy az bűncselekmény. Vagy nem. De ugye a "ha" oldalon való statisztikai torzítás kapcsán nehezen mondanak bármit is. Hiszen eddig is a saját eseteikből gondolkodtak, diszkrimináltak, nehéz lenne most tagadni. Kicsit bántó az, hogy az UNICEF vagy bármely más szervezet felül az ilyen propagandának, de ezen lépjünk tovább...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.