2016. május 26., csütörtök

AZ EGÉSZ BUDAI VÁRAT FELFALJÁK - KINYÍRJA A HÍRES RUSZWURM CUKRÉSZDÁT A FIDESZES ÖNKORMÁNYZAT

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: DIÓSZEGIHORVÁTHNÓRA
2016.05.25.


Jó ideje tudjuk, hogy a Budai Várnegyed nagy tettekre hivatott: ide költözik fel nagyságát reprezentálandó az Orbán-kormány színe-java, még akkor is, ha ezért tűzön-vízen (könyvtáron, múzeumon, kutatóintézeten, stb.) kell átgázolnia.

Mindeközben azonban folyik egy másfajta aknamunka is, hogy turisztikai szempontból kiemelkedően fontos, és ennek köszönhetően anyagilag is meglehetősen jövedelmező vállalkozásokat is ellehetetlenítsen (s így az érdekeltségébe beszippantson?) a helyi – fideszes többségű – önkormányzat.

Közel 30 éves, patinás hírnévvel és pompás krémessel bíró cukrászda a Ruszwurm. Tulajdonosa, Szamos Miklós nemrég saját Facebook-oldalán fakadt ki, és jelezte, hogy nem is olyan régen rendőrök érkeztek hozzájuk, hogy felszámolják a cukrászda teraszát. Különös, nem?

A történet nagyjából 5 éve kezdődött, amikor az önkormányzat úgy döntött, hogy a cukrászda havi bérleti díját (az ingatlan ugyanis az önkormányzat tulajdona) 119.750 forint (+ÁFA) helyett inkább 988.415 forintban határozza meg (+ÁFA) – és ez csak az egyik üzlethelyiségre vonatkozott. Szamos érthetően nem fogadta kitörő örömmel a döntést (bár egy 100 százalékos bérleti díj emelésbe még belement volna). Innentől kezdve volt minden: az önkormányzat felmondta a bérletet, majd visszamondta a felmondást, a bérleti díj emelkedett, Szamos tiltakozott, a bíróság dolgozott...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.