2016. május 31., kedd

AZ A FENE NAGY KERESZTÉNYSÉG

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2016.05.30.


Egy országot szétrabló bűnöző védi a "keresztény Európát" a menekülő muszlimoktól? A történelem során a muszlimok nagyon sokszor befogadtak menekülő keresztényeket és zsidókat. A velük szemben elkövetett mészárlások és gonoszságok nyitottak utat a radikális iszlám létrejöttének. Vajon a kirekesztő gyűlölködők, akik a menekülő gyermek éhesen kinyújtott kezét eltolják maguktól, vajon nem az iszlám radikálisok hazugságait erősítik meg?

Jézus Krisztus nem gyűlöli a bűnöst, hanem az életét adta érte, hogy aki hisz őbenne, az el ne vesszen, hanem örök élete legyen. A hit halott cselekedetek nélkül. Aki a szájával közeledik Istenhez, de a szíve távol van tőle, aki nem könyörül a másik emberen, az nem kerestzény. Aki félti a világi hatalmát, a pénzét és ül a kincsesládáján, az nem az Isten természetét közvetíti.

Jézus Krisztus csak egyetlen réteget nem kedvelt, egyetlen társadalmi csoporttal szemben volt keményen elutasító: a képmutató farizeusokat mérgeskígyók fajzatainak nevezte. Ők azok, akik igaznak teszik magukat, kívülről mutatják a nagy keresztényt, de belül tele vannak gonoszsággal.

Gonosz szívük bőségéből szól a szájuk, ahogy uszítanak más emberek ellen, akik segítségre szorulnak. Hazudnak, hogy ez erejükön felül van, és ülnek a milliárdjaikon. Ezek a képmutató farizeusok nem keresztények, hanem a mérgeskígyó fajzatai...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.