2016. május 20., péntek

BILL CLINTON NEM A LEVEGŐBE BESZÉL, AMIKOR MAGYARORSZÁGOT EMLÍTI

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: Kerék-Bárczy Szabolcs
2016.05.20.


Csupán a tisztánlátás kedvéért. Egy volt amerikai elnök megkap bizonyos információkat, amelyeket normál halandó nem, s tudja, hogy milyen infónak mi a jelentősége. Vagyis majdnem annyira jól tájékozott, még ha nem is olyan naprakészen, mint a hivatalban lévő államfő. Aki elnök volt, tisztában van azzal is, hogy mire képes az Egyesült Államok kormánya, ereje, s mit tud megtenni és mit nem.

Egy volt amerikai elnök a kampányban nem beszél összevissza. Mondatait adott esetben egyezteti a külügyminisztériummal és/vagy más kormányzati szervekkel. Mert aki egyszer elnök volt, azt mindig (eddig) Mr. Presidentnek hívják, és ez felelősséggel jár, állandóan országát képviseli, s ezt az érintett is tudja.

Bill Clinton tehát nem a levegőbe beszélt, amikor Magyarországot hozta fel negatív példának. Nem a magyar népet, nyilván, hanem a kormányt. Biztosak lehetünk tehát abban, hogy ő az amerikai kormány álláspontját is közvetítette. Ettől persze nem kell meghatódni vagy megrémülni. Csupán arról van szó, hogy hazánk egyik legfontosabb, stratégiai szövetségese nem tartja a mai kormányunkat demokratának...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.