2016. május 27., péntek

CSILLAG ÁDÁM VIDEÓJA: NEM TÖRI MAGÁT A BÍRÓSÁG. HOGY TISZTÁZÓDJON VÁRADI ANDRÁS HALÁLA

MAGYAR NARANCS ONLINE
Szerző: M.K.
2016.05.27.


Az alcsútdobozi juhász tragédiájának körülményeit számos ponton máig homály fedi, és úgy tűnik, a Bicskei Járásbíróság tovább húzza az időt. A pótmagánvádas eljárás februárban megrekedt, még mindig nem tűztek ki új tárgyalási napot. Az azért kiderült, hogy a Váradit elütő idős férfit többször is megbüntették közlekedési szabálytalanság miatt.

Tavalyi riportunkban részletesen írtunk arról, hogy mennyi minden vár tisztázásra Váradi András 2014-es halála körül – a helyzet azóta sem sokat változott. Mint ismert, a 2014-es önkormányzati választások előestéjén a juhászt – aki nemcsak az Együtt-PM polgármester- és képviselőjelöltje volt, hanem Orbán Viktor bizalmasának, a volt gázszerelőből milliárdossá lett felcsúti oligarchának, Mészáros Lőrincnek legnagyobb helybéli ellenfelele is –, Alcsútdoboz és Etyek között elgázolták. Mivel a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai talán nem mindent tettek meg a részletek feltárásáért – és a nyomozást is megszüntették –, a Váradi András családját képviselő Magyar György ügyvéd pótmagánvádas eljárást kezdeményezett, amelynek során nekik kell rekonstrálni a baleset körülményeit.

Az első tárgyalási napot februárban tartották Bicskén, ahol megjelent a Váradi Andrást elgázoló M. Ferenc is. A 84 éves osztrák-magyar állampolgár a nol.hu szerint azt mondta, hogy sajnálja a történteket, de nem érzi magát bűnösnek. Vallomást nem akart tenni, de az legalább kiderült, hogy az idős férfi továbbra is vezet, és az elmúlt években kétszer is szabálytalankodott Alcsútdoboz és Felcsút között: egyszer gyorshajtás, majd a záróvonal átlépése miatt kapcsolták le.

A Bicskei Járási Bíróság elvileg áprilisra ígérte a folytatást, de az eljárás megrekedt, máig nincs kitűzve az újabb tárgyalási nap. De közben legalább kapcsolt a bíróság, és bevitték azt a létrát a bűnjelraktárba, amely a baleset estéjén leesett Váradi kocsijáról; a juhászt akkor ütötték el, amikor felszedte azt az útról és visszaindult vele a gépjárműve felé. Érthetetlen, hogy miért csak most akarják vizsgálni a létrát – amely a baleset óta, azaz több mint másfél évig hevert Váradiék padlásán –, és miért nem már a nyomozás során tették meg ezt.


Csillag Ádám februári tárgyaláson készített felvételét itt nézheti végig.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.