2016. május 4., szerda

CSIPETNYI NÁCULÁS

TUAREG BLOG
Szerző: Tuareg
2016.05.03.


Valóban, épp csak csipetnyi. Vonától, vagy épp új alelnök-jelöltjétől, Toroczkaitól megszokott. Épp azért zárja ki minden demokrata a velük való bármilyen szintű együttműködést, mert nácik. Illetve tegnaptól változott a helyzet. Nemkicsit.

Európában, ahová tudtommal igyekszünk, egyszerű a bánásmód a széljobbal: senki soha nem kokettál velük. Sem jobboldali, sem baloldali, sem liberális nem ül le egy asztalhoz rasszistákkal, fasisztákkal, Hitler önjelölt utódaival és követőkkel. A kérdés kezelése államonként csak annyiban különböző, hogy van ahol nettó betiltják őket, van ahol megtűrik a politikai palettán a szólásszabadság jegyében, de minden pillanatban jelzik: megtűrésről van szó, és semmi másról. Képzeljünk el egy Merkelt, egy Tony Blairt, egy Barrosot, amint latolgatja, hogy milyen kérdésben kéne taktikai együttműködésre lépni a nácikkal. Na, erről van szó. Hogy elképzelhetetlen. Azért államférfiak, államnők a felsoroltak, mert ELVI politikát folytatnak, és az elvek egyik legmélyebben kőbe vésett sora így szól: NÁCIKKAL SOHA.

Magyarország persze nem Európa, erről van némi benyomatunk, de tegnapig aszittem, azért oda tartunk. Márhogy rajtam kívül azok is, akik egyébként mindig erről beszélnek. Számomra természetes, hogy ahová tartozni szeretnénk, azok erkölcseit és gondolkodásmódját követjük, hisz mi szeretnénk oda tartozni, nem a Nyugat a Vadkelethez. Csakhát olvastam tegnap egy interjút. Szó szerint idézem annak kulcsmondatait, tessék: "Előfordulhat, hogy a három nagy blokk – a baloldali ellenzék, a Jobbik és a Fidesz-KDNP – egyike sem szerzi meg a voksok 50 százalékát, s nyílt koalíciót sem köthetnek egymással. Megjegyzem: egyáltalán nem lelkesednék érte, de már nem tudom kizárni, hogy lesz majd olyan jelentős nyomás a szavazópolgárok részéről, hogy a 2/3-os törvények lebontása érdekében összefogjanak a mostani kormányzaton kívüli erő
k."

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.