2016. május 1., vasárnap

FELCSÚT: A LEGJOBB KIESŐ

MOST & ITT BLOG
Szerző: Föld S. Péter
2016.05.01.


...Én sem Poltról és Matolcsyról beszélek, hanem arról, hogy Mészáros Lőrinc, a Nemzet Gázszerelője a napokban a Four Seasons Hotelben Bitay Márton Örssel kávézott. Bitay Márton Örs jelenlegi foglalkozását tekintve államtitkár, a földügyek tartoznak hozzá. Ennek ellenére, elmondása szerint nem földügyekről beszélgettek a Nemzet Gázszerelőjével (aki a Nemzet Legnagyobb Földvásárlója is egyben), hanem fociról.

Hiszi a piszi, mondaná erre a magyar ember. Ezek szerint én piszi vagyok, mert én elhiszem. Pontosabban, egészen tegnapig elhittem, ám azóta az Átlátszó megszellőztette, hogy e közös kávézás után néhány órával a májusra meghirdetett földárverések közül három hirdetményét visszavonták. Közöttük egy olyan földterület árverését is, amelyet Mészáros Lőrinc családja bérel, és amelyet nyilván ők akartak megvásárolni. Azonban kiderült, hogy szar van a palacsintában: Mészáros Lőrinc és családtagjai ugyanis már annyi földet vásároltak, hogy kimerítették a jogi lehetőségeket, és több földet nem vehetnek. Lehetne persze törvényt módosítani, egyéni képviselői indítványként éjjel 1-kor benyújtani, másnap hajnali 6-kor pedig megszavaztatni az országgyűléssel, ám ez most valamiért nem jutott a máskor oly találékony urak eszébe.

Maradt tehát az árverések visszavonása, hogy a Nemzet Gázszerelője és családja továbbra is vidáman gazdálkodhasson az általuk bérelt földeken, és még ennél is vidámabban felmarkolhassa a földek után járó nagyon sokmilliós támogatást...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.