2016. május 23., hétfő

"FOGALMUNK SINCS, HOGY VALÓJÁBAN MENNYIBE KERÜLNE"

MAGYAR NARANCS - ÉLET+MÓD SPORT
Szerző:Gera Márton
2016.05.22.

 
Bostoni mintára jött létre egy állampolgári kezdeményezésű mozgalom, amely azt szeretné elérni, hogy még véletlenül se legyen Budapesten olimpia, mert hatalmas árat kellene fizetni érte. Az Olimpiát? Ne. mozgalom alapítójával beszélgettünk.
 
magyarnarancs.hu: Boston még tavaly nyáron visszalépett a 2024-es olimpia megrendezésének lehetőségétől, ami nem kis részben a No Boston Olympics nevű civil szerveződésnek volt köszönhető. Az Olimpiát? Ne. mozgalmat is ez motiválta?
 
Fodor Márk: Igen, többek között a bostoni civilek sikere motivált. Olvastam a No Boston Olympics-mozgalomról, és fölvettem velük a kapcsolatot, érdeklődtem arról, mit és hogyan csináltak. Nekem elég régóta vannak aggályaim az olimpiával kapcsolatban, és aztán ismerősökkel összejöttünk, hogy próbáljunk meg egy ilyen  mozgalmat elindítani. Ennek a kezdeményezésnek egyetlen célja van, és semmilyen pártpolitikai kérdésbe nem megyünk bele. Noha szerintem az olimpia politikai kérdés is, tehát nem mondhatjuk, hogy nem politikáról van szó, ugyanakkor mi teljesen függetlenek vagyunk minden párttól, és csak egy célunk van: ne rendezzen Budapest olimpiát.
 
magyarnarancs.hu: Miért ne?

FM: Mert fogalmunk sincs, hogy valójában mennyibe kerülne. Szocsiban például annyiba került, amennyi Magyarország éves költségvetése. Nagyon sok tanulmány mond ellent annak, hogy nyereséges tudna lenni egy olimpia. Ráadásul biztonsági kockázattal is jár, és ezt nem szabad elfelejteni. Most, amikor mondják, hogy milyen veszélyek vannak állítólag Magyarországon, akkor én azt merem mondani, hogy ott nem állítólag lenne veszély, hanem valóban tartani kellene terrortámadásoktól, ezért sokkal többet kell költeni a biztonságra is...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.