2016. május 1., vasárnap

FOGUNK MI MÉG ÖRÜLNI

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2016.04.30.


Ilyen cinikus népség vagyunk, hogy semminek nem tudunk örülni. Ha ránk hallgatnak, talán még a felcsúti stadion sem épül meg, a Várat sem építenék át a Horthy-korszak díszleteire, a Kossuth tér nem úgy nézne ki, mint a holokauszt idején, hogy a zsidók el ne felejtsék, a Városliget fáit sem vágják ki, és Mészáros Lőrinc sem lenne az ország leggazdagabb emberének strómanja.

Ilyenek vagyunk, nem azért utáljuk a felcsúti kisvasutat, mert egy úrhatnám falusi paraszt a közvagyonból vasutat épít magának a futballstadionjához, amit szintén a szegény emberek pénzéből ellopott pénzből emelt magának, hanem azért, mert ilyenek vagyunk "közismerten": minden, ami épül, gyarapodik, létrejön, "annak nem örülünk, hanem valahogyan próbáljuk támadni, valahogy kikezdeni". Semmi okunk nincs rá, csak belekötünk. Kikezdjük, az élő mangalica disznóba is belekötünk.

A baj csupán az, hogy a Büntetőtörvénykönyv szerint Orbán már sokszorosan kimerítette a hatalommal való visszaélés, a befolyással való üzérkedés, a vesztegetés, a hűtlen kezelés büntetőjogi tényállásait, hogy most a lopás, a csalás minősített eseteiről ne is beszéljünk. A nép egy része, amelynek van annyi esze, hogy ezt a kisvasutat az ő pénzén építették, legalább nem örül. Még akkor is, ha egy része az EU támogatása volt, mert azt is lehetett volna másra költeni, másra igényelni. Az EU a 600 milliót nem Orbán Viktorkának adta kisvasútra karácsonyra, hanem Magyarországnak, a magyar népnek...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.