2016. május 6., péntek

GYÁMSÁG ALÁ HELYEZTE ORBÁNT AZ MTI

MOST & ITT BLOG
Szerző: Föld S. Péter
2016.05.06.


Eltelt néhány nap, de a Magyar Távirati Iroda még nem jelentette be, hogy gyámság alá helyezte volna Orbán Viktort. Pedig ez történt: a nemzeti hírügynökség - amely, különösen az utóbbi években sokat ad a pártatlansággal elegy igényes szakmaiságra -, a napokban eltüntette Orbán egyik, nyilvános helyen elmondott gondolatát.

Mondhatnánk, hogy az MTI cenzúrázta Orbánt, de ez durva lenne és igazságtalan. Maradjunk a gyámságnál, annak legalább családias a hangulata.

A miniszterelnök a Magyar Tudományos Akadémia közgyűlésén beszélt. Ott jelentette be a magyar embereknek, hogy „a nyílt és a háttérhatalmak olyan rendszert építettek fel, amely más célok mellett az agyelszívást is szolgálja."

Most ne szőrözzünk azon, hogy miként került a Magyar Tudományos Akadémia közgyűlésére egy olyan politikus, akinek tudományos munkássága kimerült abban, hogy létrehozott egy rendszert, amely átmenet a demokrácia és a diktatúra között. És abba se menjünk bele, hogy a sokat megélt akadémia mai közönsége – tiszteletben álló tudósemberek – soraiban egy sem akadt, aki felállt volna, és azt mondja: ezzel a szöveggel a sarki kocsma hallgatóságát kéretik szórakoztatni...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.