2016. május 30., hétfő

HARC A DÉMONOKKAL

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2016.05.30.


Bevallom, engem nagyon elgondolkodtatott és megérintett TéDé (akinek posztjaival évek óta találkozhattok a vasárnapi ajánlókban) írása, amiben sok minden keveredik, amiről itt, a blogon is beszélgetni szoktunk: a vegyespáros élet szépségei és nehézségei; a félelem attól, hogy más emberré válunk-e külföldön; és még az is, hogy mit mutatunk meg magunkból nyilvánosan és mi az, amit megtartunk belül. Szóval bár a mai poszt földrajzilag Törökországban játszódik, azt gondolom, történhetne bárhol máshol is:

"A helyszín Törökország, 2010-től napjainkig. Évről évre igyekszem számvetést tartani, hogy mi változott az elmúlt egy év alatt. 2010. november 13. a kiköltözésem dátuma, fontos évforduló, mindig ehhez kötöttem az írásbeli visszatekintéseket. A Határátkelő kérésére most megpróbálok nagyobb léptékben gondolkodni, mi történt velem az elmúlt időszakban. Egy valamitől félek: kimondok olyat is, amit eddig sohasem.

Az éves összefoglalóimmal eleinte nem is volt gond, szépen sorban érkeztek. Két évvel ezelőtt azonban csak ültem az üres képernyő előtt és nem tudtam írni. Nem mertem írni. Sötét és mély gondolatok cikáztak a fejemben, amiket nem akartam sem meghallani, sem közzétenni.

„Éppen ide”

Hetekig próbálkoztam, hogy valami szokásossal rukkoljak elő, a szokásos hangvételben, a szokásos tartalommal. Aztán rá kellett ébrednem, hogy egy korszak lezárult. Annak az első „szokásos” korszaknak, amikor még mindent át tudtam adni a saját rácsodálkozásomat is beleszőve, vége. Tulajdonképpen jó ideje vége, csak én próbáltam fenntartani magamban, másoknak"...

ITT OLVASHATÓ

2 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.