2016. május 3., kedd

ÍGY LÁZADTOK TI

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2016.05.02.


...Hölgyeim és Uraim! Ha gyáva szarok vagyunk, akkor valljuk be. Ez van. Mondjuk meg, hogy gyáva szar emberek vagyunk, köpjünk fel a magasba, álljunk alá, aztán menjünk haza. De ne égessük magunkat és egymást. Igyunk meg öt liter vizet, és zárjuk magunkra a WC-ajtót. Esetleg a bátrabbak le is húzhatják magukat, de úgy, hogy az öblítés zajával ne zavarják a Debreceni Közlekedési Vállalat békés délutáni pihenését. 

Mitől féltek emberek? Hogy minden állomáson megbüntet száz embert két élősködő? Ti meg sorba álltok a személyivel, hogy fizethessetek? Ne ti szálljatok le, hanem ezeket lökjétek le, és a villamoson igyátok magatokat vízzel rogyásig. Csak azért is. Ez egy tiltakozás. De az, hogy föl-le ugráltok, mint a hülyék, isztok akkor is, ha nem kell, az nem egy tiltakozás. Ha megitatod a villamosvezetőt és az ellenőrt is, az igen. Ha egy ellenőr oda mer menni, lefogjátok és az összes vizet beleöntitek a fejébe. Az egy tiltakozás. Abból érteni fognak, és ingyen adják majd a vizet a villamoson.

Sajnos, ez van országos méretekben is. Így "tiltakoznak" a NER ellen is. És tapsolni kell nekik, mert ők az élcsapat, akik legalább "megpróbálják". A mit is? Miközben vágni lehet a félelmet, a gerinctelenséget. A gyávaságot, a jellemtelenséget oltják az emberekbe. Ez nem meghátrálásra készteti a zsarnokságot, hanem felhatalmazza őket még nagyobb szemétségre. Ti magatokra húzzátok a diktatúrát. 

Komolyan mondom, hogy ennek az országnak egyetlen szerencséje, hogy rajtuk kívül senki nem beszéli ezt a törzsi nyelvet, és nem tudják mások, hogy naponta mi történik. Ha ezt értenék, turistacsoportokat szerveznének, mert nincs az a valóságshow, amelyik ezzel vetekedhetne. A sírt, ahol ez a nemzet süllyed el, népek veszik majd körül, de a szemükben nem gyászkönny ül, hanem könnyeznek és megszakadnak a röhögéstől...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.