2016. május 27., péntek

KÉS ÉS VAJ

TUAREG BLOG
Szerző: Tuareg
2016.05.27.


Tévedés azt hinni, hogy Orbán azért uralkodhat, mert oly erős. Tehetséges Maffiafőnök, lehet majd róla is egyszer filmet forgatni a Magyar Keresztapa címmel, de nem saját képességei folytán válhatott azzá.

Teccenek ismerni a mondást: megy, mint kés a vajban. Namost a mondás nem részletezi milyen kés, svédacélból, titánötvözetből, szamurájkard-technológiával, vagy épp lézerből. Nem, csak egy kés, olyan mint általában a kések. Semmi különös, és mégis simán vág. Mert a lényeg a vaj. Nincs ugyanis olyan kés, ami ne szeletelné a puha tejterméket töksimán. Aki ezt képes fölfogni, máris tisztábban lát Népünk 90 százalékánál. Meg a teljes magyar értelmiségnél, sajtónál, műellenzéki pártoknál, meg a fanjaiknál. Ők ugyanis mást nem tesznek, mint újra meg újra kirészletezik, milyen is a kés, és kínosan feszengve kerülik annak kimondását: mindegy milyen, amíg Ők vajból vannak.

Mi a ráknak foglalkozni Orbánnal minden pillanatban? Van valami újdonság abban, hogy épp melyik embere mennyit és milyen módon lopott? Nem épp értelmes és hasznos tevékenység a szamár minden iááázásánál újra megírni, hogy iááázott. Persze, hogy azt teszi, ugyanis szamár, kezitcsókolom. Ilyen. A Diktatúra kialakulásának igazi kérdése nem a kés fématomonkénti finomelemzése, mert az pótcselekvés. A valós probléma a vaj. Mert amíg a vajjal kevesen foglalkoznak, sőt, elrejtik az igazi problémát, addig a kés pont azt tesz, amit akar, és pont úgy, ahogy éppen neki jólesik...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.