2016. május 1., vasárnap

KETTŐS ÜNNEP

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.05.01.


Érdekes egybeesés: két ünnepet ülünk egyszerre.
Az anyák napját, és május elsejét, a nemzetközi munkásosztály szolidaritási ünnepét.

Kezdjük talán a köszönettel, mely az édesanyáknak jár, akik felneveltek bennünket, sokszor nagy nehézségek árán.
Az én anyukám sem volt kivétel, neki is mindenért meg kellett szenvednie, hogy nekünk a lehetőségeihez képest mindent megadjon.
Nem volt könnyű egy asszony élete a múlt század közepén, hol voltak akkor még a gépek, a hatékony tisztítószerek, a hűtőszekrény, hogy nyáron legyen hol tárolni a főznivalót vagy a főtt ételt!
Voltak ugyan jégszekrények, hetente kétszer járt a jeges, de felettébb macerás volt a dolog.
A lakásban - a konyhában is - hajópadló volt, amit hetente fel kellett súrolni, be kellett ereszteni és utána fel kellett vixolni.
Ha mosni kellett, hát előző nep be kellett csirizelni a teknőt, az ágyneműt ki kellett főzni, teregetni a bérház közös padlásán, mindent kiöblíteni, kicsavarni, nem volt egy egyszerű attrakció.
Aztán persze dolgozni is kellett, mert bármennyire is jól keresett apám - annak árán, hogy kiküldetésben dolgozott és hetente csak másfél napot töltött otthon -, ha haladni akart a család, hát kellett a második kereset is.
Emlékszem, a bedolgozóként kötött pulóvereket be kellett szállítani valahová a Gellért tér mellé egy KTSZ-hez, és a bőröndöt másoknak kellett leadniuk a villamosról, Anyú nem bírta el.
De azért húzta-vonta, elvégezte a feladatot.
Aztán jöttek könnyebb idők is, de a kistestvéremmel mi is nőttünk, és nőttek a kiadások meg a gondok, mégis, mindig megküzdött velük.
Már én sem vagyok kiskamasz, mégis, a mai napig nevel, aggódik értünk, vár bennünket, jön hozzánk, és ez nagyon jó.
Annak örülök, hogy megérhette azt, hogy együtt örülhetett velünk, a gyerekei , unokái , dédunokái sikereinek, ez bizonyára értelmet adott a sok gürcölésnek, munkának.
Innen kívánok neki is, meg minden anyukának, anyának, mamának, kismamának-nagymamának, dédinek meg köbükinek jó egészséget és sok örömet, ha együtt tudják ünnepelni ezt a napot a gyerekeikkel, ha úgy hozta a sors, hogy csak telefonon tudnak beszélgetni, akkor is.

SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK ANYÁK NAPJÁN - MEG A TÖBBI NAPON IS!

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.