2016. május 10., kedd

KIŰZNI A KUFÁROKAT A NEMZET TEMPLOMÁBÓL

LIBERÁTOR BLOG
Szerző: naphegyi vince
2016.05.10.


Az MNB-botrány kirobbanásával egy újabb fekete mérföldkőhöz érkeztünk, nyilvánvalóan ismét morálisan minden korábbinál mélyebbre süllyedt a fideszes pártállam. Mivel a Fidesz népszerűségi mutatói még viszonylag jó eredményeket mutatnak, ezért még nincs elég ok a korrekcióra, jó eséllyel ez még nem a mélypont, amíg tehetik még mennek lejjebb is. 
 
A tájékozottabb, és becsületes magyar polgárok meg elképedve bámulhatnak bele a rendszer szintű korrupció szempontjából minden korábbinál csúnyábban rohadó Magyarországába. Pedig az orbánizmust megelőző MSZP-Gyurcsány-SZDSZ időszak után már joggal várhatta az ember, hogy az akkori állapotoknál sokkal mélyebbre nem mehetünk. De rémülten kellett az elmúlt 6 évben tudomásul vennünk, hogy a 2010 utáni lenyúlások és lopások mértéke legalább egy nagyságrenddel múlja felül az előző klientúra szintjét.
 
Hol vannak az MSZP-s, SZDSZ-es Simicska Lajosok, Mészáros Lőrincek, Andy Vajnák? Voltak, csak éppen nem 10 milliárdokban, hanem 100 milliókban, de legfeljebb milliárdos tétekben volt mérhető a mutyi. A nagyságrendi különbségekre jól világít rá, hogy ha összehasonlításképpen hozzávesszük, hogy 323 Tocsik-ügy fér bele a Matolcsy hitbizományba adott MNB nyereségbe. Ez még akkor is hatalmas szám, hogy ha egy nagyvonalúan azt feltételezzük, hogy az alapítványi vagyonelemekből eddig csak 40 Tocsik-ügynyi közpénz ment el a Matolcsy-klientúra hizlalására...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.