2016. május 16., hétfő

LÁNCZI SZÉGYENTELJES SZAVAIRÓL

PKP BLOG
Szerző: feher_b
2016.05.15.


Korrupció van, most már hivatalos. Nem így hívják, de attól még ugyanaz marad. Felhízlalni pár tehetségtelen havert, hogy elmondhassuk, hogy nekünk is van klientúránk. Ezt tudja ma a Fidesz.

Lánczi doktor szavai biztosan itt maradnak száz évre korlenyomatként. Fogják még idézni a történészek. Amit állít: minden időszaknak megvolt a maga korrupciója, csak nem úgy hívták: ’48 után államosítás, ’90 után privatizáció. Akkor tehát nekik is szabad, most már értjük. És nem, nem sül le a bőr a képéről.

Első kérdésként azért pironkodva megkérdezném: tessék mondani, miért kell egyáltalán saját klientúra? Segíti netán a jobb kormányzást? Vagy amikor még nem tetszettek ekkora klientúrával rendelkezni, azért választást nyerni akkor is lehetett, ugye? Emlékeim szerint sem ’98-ban, sem 2010-ben nem volt a Fidesz nevű maffiának ilyen háttere. Mégis behúzta a választásokat. Ahogy mellesleg ’98-ban médiája sem volt. Itt bukik elsőként az egész hazudozás. Lehet bőven kormányozni oligarchák nélkül is. És ha netán megpróbálkoznának a jó kormányzással, ohne lopás, államosítás, eszeveszett költekezések, akkor esetleg még az is elképzelhető lenne, hogy százmilliárdok meglovasítása nélkül is tudnának újra meg újra választásokat nyerni. Az ellenfeleiken, na azokon nem múlna...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.