2016. május 26., csütörtök

MEGÉRTE-E AZ MSZP-NEK KISZIVÁROGTATNIA AZ ŐSZÖDI BESZÉDET?

PIROSLAP BLOG
Szerző: Brendel Mátyás
2016.05.26.


Ma 10 éves az őszödi beszéd. Tömör leszek, és csak arról az aspektusról írok, ami szerintem fontos, és így 10 év távlatából szerintem érdemes róla írni. Ez pedig az, hogy végül is ebben az egész történetben ki volt a nagyon hülye?!

Az, hogy egész pontosan hogy szivárgott ki az őszödi beszéd, azt úgy tűnik nem fogjuk elég nagy bizonyossággal és világosan megtudni. A fenti forgatókönyv szerintem közel állhat az igazsághoz, és nekem ennyi elég. Az szerintem elég világos, hogy a beszédet egy MSZP-s politikus szivárogtathatta ki.


Ami szerintem nagyon nagy vonalakban történt, az a következő: 2006-ban a választások után Gyurcsány Ferenc bizonyos dolgokat keresztül akart vinni a saját frakciójában. Mivel jelentős ellenállás volt, ezért azt találta ki, hogy egy igen erősen odamondó támadást intéz a frakciója ellen Őszödön, és az ellenzőket ezzel annyira meglepi, hogy nem fognak tudni ellenkezni, ezzel a kommunikációs fogással rövid távon Gyurcsány Ferenc eredményt ért el: sikerült bizonyos dolgokat keresztül vinnie, ennek volt köszönhető a 2006-2008-as reformidőszak. Na most, szerintem:

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.