2016. május 13., péntek

"MINDIG ELLENZÉK " HELYETT SZEMBENÉZNI SIMICSKA LAJOSSAL

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.05.13.


A Magyar Nemzet kicsivel több, mint egy évvel a G-nap után marketingkampányba kezdett, amelynek címe “Mindig ellenzékben”. Nyilván a Magyar Nemzet és a Hír TV - Simicska Lajos médiatermékei - tényleg független újságként működnek jelenleg. De azért a “mindig ellenzékben” szlogen - és még inkább a hozzá készített videó - túlzás, és pont azt a szembenézést mulasztja el, ami még érdemére is válhatna ezeknek a lapoknak, pont azt a szembenézést, amit Magyarországon valahogy mindig elmulasztunk.
 
Hogy miről beszélünk, ahhoz nem is kell mást tenni, mint megnézni a Magyar Nemzet promóvideóját, ahol két esetben is feltűnnek a netadós tüntetések videói. Emlékszünk még? Alig másfél éve #kedveshírtv taggel azért kellett kampányt indítanunk, hogy megállítsuk azt a rágalomhadjáratot, amit a Fidesz, akkor még Simicska Lajos médiatermékein keresztül indított az ellenzéki tüntetések szervezői ellen, elferdített tényekkel, kiragadott információkkal.
 
Most ezeknek az embereknek a munkájával hirdeti magáról Simicska Lajos lapja, hogy ők mindig ellenzékben voltak. Hát nem. Ez egy hazugság. A kormánypárti bélyeget már nyilvánvalóan levetkőzték magukról Simicska lapjai, de a múltat nem tudják. A múlttal szembe kell nézni, még ha részben más újságírók is dolgoznak ezeknél a médiatermékeknél, mint másfél éve, még ha meg is értjük, miért kényszerültek ebbe a helyzetbe akkoriban.
 
Azért kell szembenézni ezzel a múlttal, mert ez a múlt a jelenünk is, csak már nem Magyar Nemzetnek, hanem Magyar Időknek, nem Hír TV-nek, hanem M1-nek hívják a kormányzati hazugságok médiumait.
 
Ahhoz pedig, hogy az ország közvéleménye megértse, mi zajlik az országban, fontos, hogy a média elmagyarázza, hogyan működik a hazugsággyár, hogyan működtek az utasítások, hogyan működik a közpénzből feldúsított propaganda. Ha viszont azok, akik ezt átélték, eltagadják ezt és azt állítják, ők mindig ellenzékben voltak, akkor pont erről nem fogunk beszélni...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.