2016. május 26., csütörtök

NAGYON KELLEMETLEN A FIDESZNEK A LEGÚJABB MAGYAR JAMES BOND - KÖZREADJUK A LEVELÉT

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Csikász Brigitta
2016.05.26.


Míg a jobbikos Kovács Béla kémkedési ügyében a Fidesz hangosan követelte, hogy az ellenzéki politikus tisztázza magát, addig az idén februárban kipattant hasonló ügyről mélyen hallgat a kormányzat és a kormánypárt. Ezek a gyanúsítottak ugyanis kapcsolatban álltak fideszes politikusokkal és kormánytisztviselőkkel, a nyomozati iratokban Varga Mihály és Szijjártó Péter jelenlegi kormánytagok mellett Vályi-Nagy Vilmos volt infokommunikációs államtitkár és Fellegi Tamás volt miniszter neve is szerepel. Írásbeli kérdéseinkre hosszú levélben válaszolt az egyik gyanúsított, és egy neve elhallgatását kérő korábbi amerikai kormánytisztviselőt is sikerült megszólaltatnunk az ügyben.
 
Elégedettségének adott hangot a Fidesz, amikor az Európai Parlament felfüggesztette a jobbikos Kovács Béla mentelmi jogát, aki a gyanú szerint orosz hírszerzőkkel tartott fenn kapcsolatot. A néhány hónapja kezdődött hasonló büntetőeljárásról, a Maxin Norbertnek és társának tulajdonított kémkedési históriáról viszont mélyen hallgat a kormányzat, mintha nem is lenne ügy.

Pedig van: a Nemzeti Nyomozó Iroda Műkincsvédelmi Alosztálya szerint az amerikai bejegyzésű Arcade LLC magyar tulajdonosa, Maxin Norbert, és társa, az amerikai cég magyarországi képviselője, B. Béla Szabolcs az USA-nak, az IMF-nek és a Svájci Alapnak végzett kémtevékenységet. A büntetőeljárás 2015 december elején indult, azóta mindkét gyanúsított előzetes letartóztatásban van...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.