2016. május 26., csütörtök

NYOLC AMSZTERDAMI LÁTNIVALÓ - FŰ ÉS PROSTIK NÉLKÜL!

HELLO MAGYAROK! BLOG
Szerző: Czett Petra
2016.05.25.


Ha azt hinnénk, hogy a piros lámpás negyed és a fűvásárlás a legjellemzőbb Hollandia fővárosára, akkor néhány igazán kellemes plusz meglepetést tartogat nekünk a nyüzsgő nagyváros! Ezt a nyolc amszterdami látnivalót nem szabad kihagyni!

Egyszer tízévesen már jártam Amszterdamban. Csak annyira emlékeztem, hogy olyan volt, mint Velence, és hogy nagyon meglepett, hogy az emberek az utcán gitár nélkül gitároznak rettentően átszellemülve. Az emlékeim nem csaltak, a fenti kép továbbra is megfelel a valóságnak. De ezenfelül még nagyon sok különleges dolgot tartogat Amszterdam.
 
AMSZTERDAM-SZIGETEK
 
Először is gondoljunk csak bele, ha bárhol a világon egy folyóparti lakást szeretnénk, klassz kilátással, akkor jó mélyre kell nyúlnunk a pénztárcánkban, ezzel szemben Amszterdamban nem is találsz olyan lakást - maximum, ha nincs ablaka -, amelyik ne valamelyik festői szépségű csatornára nézne. A várost számtalan csatorna szeli apró darabokra, vagyis tulajdonképpen Amszterdam egy száz szigetből álló szigetcsoport. Nem tudom, hogy valaki tudja-e pontosan, de tippre legalább 200 híd található a városban, és a legnagyobb részük gyönyörű!
 

10 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.