2016. május 7., szombat

ORBÁN VOLT A LEGSZOLIDÁRISABB A MENEKÜLTEKKEL, MERT NEM SZÁMLÁZTA KI, HOGY ALULJÁRÓKBA SZÁMŰZTE ŐKET

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: DIÓSZEGIHORVÁTHNÓRA
2016.05.06.


Jól jött a tegnapi körmendi hiszti, Orbán Viktor ma megint erőset tudott mondani a reggeli, Kossuth rádiós iránymutatásában.

A miniszterelnöknek a tekintetben bizonyosan szerencséje volt, hogy épp tegnapra csinált komplett hülyét magából az ATV a Körmenden készített, hisztériakeltésre tökéletesen alkalmas híreivel. Újra fel tudták így forrósítani menekültkérdést, és a teljes kormánypárti sajtót sikerült ellátni hetekre munícióval – egyetlen téves hír felfújásával -, hátha még néhány réteg bőrt le lehet húzni az egészről.

Fel lehetett így melegíteni a Brüsszel ellen folytatott verbális harcot is: nagyot keménykedett ma Orbán a rádióban, az indulattól alig sikerült artikulálnia a szavakat, amikor „lórúgást”, meg „gyomorszájra mért ütést” emlegetett, miután az Európai Bizottság ismertette azon tervét, amely szerint az országok 250 ezer eurót fizetnének minden, be nem fogadott menekült után. Miniszterelnökünk szerint Brüsszel döntéshozói „elefántcsonttoronyban ülnek a világtól elszigetelve, nem is ismerik a valóságot, fogalmuk nincs, miről beszélnek.” Mert – ahogy Orbán indulattól elcsukló hangon figyelmeztetett: „Nem babra megy a játék. Arról van szó, hogy el akarják venni a magyaroktól azt a jogot, hogy mi mondhassuk meg, kikkel kívánunk és kikkel nem kívánunk együtt élni, és valahova, egy idegen országba, valahova, egy Brüsszel nevű városba akarják telepíteni ezt a jogot”. A menekültkvótára Orbán immár a kényszerbetelepítés szót használja, és mindannyiunkat arra szólított fel, hogy sorakozzunk fel e kényszerbetelepítés ellen...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.